Bierlijst

Ook dit jaar zullen wij alleen Nederlandse bieren toelaten. De reden daartoe is simpel: de Nederlandse biercultuur bloeit als nooit tevoren en het aanbod van bokbieren is dermate groot dat ook wij keuzes moeten maken. Die keuze maken wij dan ook: wij willen een zo volledig mogelijk aanbod van de Nederlandse bokbieren presenteren. Wij richten ons dus ook dit jaar volledig op de Nederlandse bieren. Dit betekent dat bokbieren als Chouffe Bok (Belgiƫ) en Weihenstephaner Vitus (Duitsland) niet op het festival aanwezig zullen zijn.

Wat is dan een Nederlands bier? Dat is een bier dat in Nederland gebrouwen wordt of dat in opdracht van een in Nederland gevestigde huurbrouwer gebrouwen wordt en onder meer is bedoeld voor de Nederlandse markt. Daarbij zijn er grensgevallen. Zo rekenen wij de Scheldebrouwerij tot de Nederlandse brouwers.

Op deze pagina zullen wij jaarlijks vanaf september de deelnemende brouwerijen en de details over hun bokbieren publiceren. In tegenstelling tot voorgaande zullen ook de beschrijvingen van het bier (soort bokbier, alcohol, kleur, smaakbeschrijving) op de website worden opgenomen en niet alleen in het festivalboekje. Zoals altijd, staan wij niet in voor de juistheid en volledigheid van deze informatie. Hiervoor zijn wij afhankelijk van de gegevens die brouwers aanleveren.

 Brouwerijen en bieren 2017

 Plattegrond / zaalindeling 2017


Hieronder kun je de gegevens van het vorig festival downloaden:

 Brouwerijen en bieren 2016